Zajednička akcija Blok 70 i 70A

Veliki broj komšija okupio se u inicijativi Zajednička Akcija – blok 70 i 70a kako bismo zajedno obustavili projekat kojim je planirano izgradnja garaže, parkinga i mosta za Adu Ciganliju u našem kraju. U samo nekoliko dana smo skupili preko 7.500 potpisa i nastavili rad inicijative. Iako je ovo bio okidač za naše zajedničko organizovanje aktivno radimo na drugim problemima u lokalnoj zajednici: čistoći, održavanju, smeću, nedostatku zelenila, planiranju uređenja, nedostatku parking mesta i unapređenju života u lokalnim zajednicama na održiv način (razvoju biciklističkih i pešačkih staza) itd. 

U prethodnom peridou zajedno smo zasadili više stotina sadnica jer zajedno želimo da stvorimo čist vazduh i hlad za buduće genracije. Istovremeno smo pokrenuli pionirsku akciju #Smeće za drveće sa idejom da u stabmenim zajednicama razvrstavamo otpad i time obezbede sredstva za uređenje blokova. Do sada se u akciju priključilo preko 30 zgrada.

Ako želite ovakve akcije u vašem kraju tu smo da sa vama podelimo naša iskustvo. Kontaktirajte nas.

Kako izgleda život i odrastanje pored Save….i kako bi tek mogao da izgleda! Ko ne mašta i ne sanja – taj ne stvara! Stvarajmo ZAjedno!

facebook.com/ZajednickaAkcijaB70/

twitter.com/70_blok

www.instagram.com/blok70zajednicka/

zajednicka70akcija@gmail.com