Београдски Дунавски Парк

Две године од блокирања истовара грађевинског отпада у област изузетних одлика, градске власти и даље не слушају вапај нити предлоге грађана, и траже начин да зелени коридор заувек одузму грађанима и искористе га за сопствене интересе.

После две године, напушта нас велики човек, господин Драгољуб Бакић, човек који је оставио неизбрисиви траг у нашој престоници и борио се до свог последњег даха!

Њему у част, сматрамо да баш на овом локалитету, симболу борбе, бари Рева, треба да се направи врт са његовим именом и зато ћемо 25. марта заједно посадити стабла за нови почетак!

Драге даме из покрета Extinction Rebellion Srbija донираће део садница, семе медоносних биљака, као и своје искуство у садњи тог дана. Остатак садница узимамо “на вересију” те ће сви који су вољни, моћи да донирају средства тог дана на Реви. Свако има слободу да понесе своју садницу тог дана и посади је. Алат ћемо имати на лицу места! УПОЗОРАВАМО да је терен јако лош, што ће бити добро за пример како би овај локалитет изгледао да се са истоваром наставило!Позивамо све људе са вером у боље сутра, да узму учешће у овом важном догађају!

Пролећна садња у врту Драгољуба Бакића

25. март 2023. – 14 часова – РЕВА

Више информација: Бела Чапља 1165


O autoru

Povezane vesti