suđenje protiv grada beograda

Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu: Održano suđenje protiv Grada Beograda

Buka iz ugostiteljskih objekata godinama je jedan od gorućih komunalnih problema Beograda. Ekološka udruženja procenjuju da je 400.000 ljudi izloženo prekomernim nivoima buke iz brojnih noćnih klubova, kafića i splavova. Udruženje Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu godinama ukazuje na taj problem, a tokom 2018. godine podneli su tužbu za nadoknadu nematerijalne štete zbog izloženosti buci kao posledici rada ugostiteljskih objekata.

Suđenje buka cetinjska ulica

Prvom osnovnom sudu predata je tada tužba u ime grupe građana iz Cetinjske ulice, poznate po noćnim klubovima smeštenim u neposrednoj blizini stambenih zgrada. Uz tužbu protiv Beograda su podneti rezultati merenja buke u lokalima u Cetinjskoj, video-snimci i izveštaj stručnjaka sa Instituta za higijenu i medicinsku ekologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U tužbi se traži da se lokalima na prostoru nekadašnje Pivare u Cetinjskoj naloži da primene mere zvučne izolacije i da se iz spoljašnje sredine uklone svi izvori buke.

Tri godine kasnije nakom nakon dva pokušaja medijacije tokom ove nedelje održano je suđenje. Na suđenju su saslušani učesnici tužbe. Suđenje je protektlo korektno, saslušani su svi učesnici tužbe i svedoci koje je predložilo udruženje osim profesora Belojevića. Nastavak suđenja planiran je za mart. 

Iz Udruženja pozivaju sve zainteresovane građane i građanke koji prepoznaju problem buke u svom kraju da im se jave na mejl sacuvajmo.cetinjsku@gmail.com kako bi ih podržali u koracima koje mogu da preduzmu u borbi za kvalitetniji život.

O autoru

Leave a Reply

Povezane vesti

No Related Post