Moma Faraon!!!

Aleksandar Šapić kaže da grad Beograd niko ništa nije pitao u vezi sa ukidanjem naknade na konverziju zemljišta!?

I javnost je skoro pa neupoznata sa trenutnim predlogom izmena Zakona o planiranju i izgradnji kojim se planira ukidanje naknade za konverziju prava korišćenja u pravo svojine! Tim potezom ne samo da će grad, a samim tim i građani, izgubiti pravo svojine nad elitnim parcelama, već i ogroman prihod od zarade na naknadama.

Slučaj Tome Momirovića i TC Piramide je dobar primer korumpiranih šema i otimanja zemljišta u gradu.

Toma Momirović je na putu da postane vlasnik zemljišta TC Piramide, i budućnost vlasnika lokala i njihovih poslova zavisiće isključivo od njegovih planova i vladavine. Na tom placu (kat. Parcela br 5083/7 NBG), kada se primene pravila izgradnje iz Plana Generalne Regulacije iz 2016. god dobiće se nova namena parcele gde će biti omogućena stambena gradnja solitera. A ako se usvoje izmene o ukidanju naknade za konverziju to praktično znači da će Momirović dobiti luksuzne parcele za stambenu izgradnju, ili pak prodaju, za bagatelu. Na tome se upravo užurbano radi u Urbanističkom zavodu Beograda, gde radna grupa vrši prenamenu a sve nakon upisa vlasništva u katastar.

Ta njegova izjava se upravo odnosi na zakon kojim se reguliše konverzija prava korišćenja na zemljištu u pravo svojine!

Sa tim izmenama Toma Momirović je postao vlasnik TC Piramida, i budućnost vlasnika lokala i njihovih poslova zavisiće isključivo od njegovih planova i vladavine . Na tom placu (kat. Parcela br 5083/7 NBG), kada se primeni promena PDR dobiće se stambeno poslovni karakter parcele. Na tome se upravo užurbano radi u Urbanističkom zavodu Beograda, gde radna grupa vrši pre namenu a sve nakon upisa vlasništva u katastar.

Beograd i Novi Beograd, kao njegov neizostavni deo, se na taj način sistemski uništava od strane investitorskih uzurpatora i korumpirane vlasti. Direktno se omogućava investitorima bliskim SNS i vlasti da dobiju na poklon i zemljište i novac. Taj nametnuti danak u metrima kvadratnim plaća svaki stanovnik ovog grada.  Ovakvom surovom investitorskom politikom radnici ostaju bez posla i na ulici, a kapital stečen pljačkom koncentriše se u krugovima SNS moćnika.


Ne spavajte jer ćete se probuditi u faveli!

Sumanute cene prostora i stanova određuje i diktira novopečena pljačkaša elita SNS-a. U toj matematici ne postoji formula da pošten i radan narod svojoj porodici obezbedi krov nad glavom i svesno se gura u podstanarsko ludilo koje izjeda samu srž porodice i njenih vrednosti.

Zato je pobuna građana i smena vlasti jedini krov nad glavom.

Zdruzeno.org

O autoru

Povezane vesti