REVA PEVA: ekološki festival na Bari REVA

Festival aktivizma, solidarnosti i ljubavi prema prirodi, ove nedelje na Bara Revi!

Grupa ekologa i građana već skoro nedelju dana u biodiverzitetu Reva uspešno sprečava dalje ilegalno zatrpavanje šume mešanim otpadom.
Prethodnih dana smo jedan deo ovog otpada vratili tj izručili ispred Skupštine Grada Beograda, ispratili cvećem odlazak nekoliko radnih mašina, bolje se organizovali, dočekali brojne javne ličnosti, istraživali i pisali dopise, primedbe, žalbe i tužbe – sve to dok smo uživali u lepotama Reve.

A ove subote, 29-tog maja:

PROGRAM FESTIVALA

REVA PEVA:

⁃ 9.00am Yoga – Milica Žegarac- 60 minuta joge Gaia Yoga: ponesite prostirke, imamo prostor za vežbu na travi, u polusenci
⁃ 12.00 Eko tura kroz Revu – Ksenija Bogdanović, biološkinja, vodiće i upoznavati ljude i decu sa vrstama životinja i biljaka koje žive u biodiverzitetu Reva
⁃ 13.00 Sport i muzika freestyle: mali fudbal, streličarstvo, badminton, planinarske šetnje i muzičari ekoloskog udruzenja Avalon iz Vršca: Skobodan Jerković, Goran Dimitrijevski, Nikola Jerković uz akustične gitare i tarabuke, Konge, digeridoo…
⁃ 14.00 Združena gastronomija: čorba, roštilj i razmena donešene klope i recepata i CRNA OVCA gratis sladoled

⁃ 16.00 Tribina: Ekologija, aktivizam, solidarnost.

govore:
Vladimir Simović / Solidarnost
Iva Marković / Pravo na vodu
Dragoljub Bakić / ZIP
Aleksandar Jovanović Ćuta / ORSP
Maja Stojanović / Građanske inicijative
Branislav Grubački Guta / Novi Optimizam
Moderira: Đorđe Miketić

REVA ZAHTEVA:

⁃ 17.30 nove informacije o našem skupu i blokadi, kratko predstavljanje svih udruženja, informisanje o našim zahtevima i krivičnoj prijavi protiv nadležnih tj odgovornih za ovaj zločin, inicijativa za trajnu zaštitu Reve, deklaracija o solidarnom aktivizmu, jer Reva je samo jedan od najakutnijih zločina nad prirodom
⁃ 18.00 Solo koncert: Jovanović


🐢 Pozivamo sve ljubitelje prirode kojima nije svejedno šta će se desiti sa ovim značajnim područjem, da dođete na Revu. Branićemo se zaštitom životne sredine i biologijom, sportom i muzikom. Očekujemo brojne bicikliste, planinare, ekologe, sve kojima je priroda u srcu, da daju svoj doprinos.
⚽🏋️‍♀️🚴‍♀️ Zajedno igramo fudbalske i odbojkaške turnire, kamena sa ramena, streličarimo i upoznajemo Revu detaljno. Fotografišemo 🦦 vidre, 🦢 labudove, nutrije, 🍀 lokvanje, 🦅 orlove, uz poštovanje njihovog prostora jer smo tu da ih čuvamo! Sve to na samo 6 km od Terazija.

🎸🎭 Ponesite vaše akustične muzičke instrumente, sviraćemo zajedno, ali ponesite i kartone, ćebiće i jastuke da imate za pod guz na livadi.
😋 Kotlić – pa naravno, riblja čorba, pasulj il šta smislimo!
🎤 Svakako predlažemo da budete tu za vreme tribine, odlični gosti i nesvakidašnja priča.


Pratite nas za više detalja i obavezno proširite poziv!

LOKACIJA:
https://goo.gl/maps/B8TvDovMdaEr5dtg8

DOLAZAK:
Kolima iz pravca Beograda, idete ka Pančevu i kod JEEP COMMERCA tj PEVECa skrenete desno, tj na 6tom semaforu nakon pančevca, i idete samo pravo do nasipa i nakon 1km stizete.Autobusom mozete na isti način. Broj 108 ide od Bogoslovije i izlazite na 5toj stanici.
Šetajući nasipom od ili biciklom jedno 3-4km od pančevackog mosta.
Od pupinovog takodje ali se dodaje jedno 5km.

Leave a Reply

Povezane vesti