ZAUSTAVIMO TAJNU PRIVATIZACIJU VRTIĆA

SKRIVENA PRIVATIZACIJA VRTIĆA

KAKO JE SPREČITI?

 

U ovom trenutku potkradaju decu, uzimaju im iz tanjirića, a kuvarice i servirke za 160 sati mesečno – primaju 17.000 dinara. Na Dorćolu deca sa alergijama ne dobijaju hranu. Ovo je brutalan pokušaj gradske vlasti da što pre oteraju svo tehničko osoblje iz vrtića i pod hitno nabace sebi još koji posao preko spoljnih firmi koje će od sada čistiti vrtiće i donositi hranu u paketima. A mi sada imamo ljude koji u vrtićima rade decenijama, koji su prošli obuku, imamo nutricioniste, servirke, kuvarice. Danas u Starom gradu dve kuvarice hrane svu decu u vrtićima, koje po standardizaciji treba da radi njih 10. Na Rakovici postoje vrtići koji su već uveli ketering.

Otpustiti ljude koji žive za decu i njihovu bezbednost, i zaposliti firme da bi se namako još koji milion. I to usred ove društvene traume koja nas je sve ošamarila i ukazala da je u našim obrazovnim i vaspitnim ustanovama – nešto opasno zakazalo, jer su zaposleni desetkovani i potplaćeni, a deca zanemarena.

 

U isto vreme – zapošljavaju se komunalni policajci.
Njih 200 će zaposliti sledećeg meseca, dok teraju one koji nam čuvaju i hrane decu!!!

 

 

Zato, ne smemo više da ćutimo!

  1. Potpišite peticiju i prosledite link svim prijateljima i roditeljima u vrtićkim grupama. Bitno je da što više roditelja potpiše. (klikni ovde)
  2. Tražite od vaše predškolske ustanove (PU) u kojoj je upisano vaše dete da vam odgovore na pitanja (dokument spreman na linku)
  3. U sredu u 12h – “Kucamo na vrata – Sekretarijata”. Predajemo peticiju sa zahtevima i tražimo odgovore. Ako ste slobodni, dođite da podržite akciju. Kraljice Marije 1, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Da, piše da je za DEČJU ZAŠTITU!

Link ka peticiji

https://www.peticije.online/potpii_za_spas_beogradskih_vrtia

 

 

 

O autoru

Povezane vesti